Xarxes i xarxes i xarxes i xarxes i…

Posted on 17 Abril, 2009

0


Xarxes de tots els colors (imatge donemarket.es)

Xarxes de tots els colors (imatge d'onemarket.es)

Xing, Ning, Twitter, Facebook, Friendster, Tribe, Myspace, … Quantes xarxes socials coneixes a Internet? A Maestros del web pots trobar-ne una bona llista.

La veritat és que (com sovint, a l’inrevés que la majoria) començo a posar molt en dubte la utilitat de la proliferació de les xarxes socials a Internet.

No, no m’entengueu malament, les xarxes socials en sí no les penso pas qüestionar, perquè em semblen realment unes eines molt útils, pràctiques, interessants, però la seva proliferació crec que poden acabar per fer-les inútils.

Com passa en tantes coses a la vida, el terme mig acostuma a ser l’adequat, i opino que el terme mig quant al nombre de xarxes socials a Internet ja l’hem sobrepassat fa dies.

Jo, amant de les noves tecnologies i d’Internet en concret (l’any 1994 ja tenia web pròpia i, al 1996 codirigia i presentava un programa sobre Internet a Onda Rambla, i això que tot estava molt verd, encara), començo a estar saturat de tanta xarxa social i la veritat és que estic començant a deixar-les de banda.

Intento mantenir actualitzada la web d’Estratègias per a l’èxit i aquesta bitàcora, miro de passar-me de tant en tant pel perfil de Xing, però ja no puc amb Facebook, Twitter, Ning, Wikilearning i alguna més que dec descuidar-me i a la que també tinc compte.

No dono l’abast! Vosaltres sí?

Perdoneu-me, doncs, aquells que m’enieu sol·licituds d’amistat en alguna d’aquestes xarxes, si trigo a afegir-vos-hi, però de debò és una qüestió de manca de temps físic per mantenir-ho tot actualitzat.

Per què no ens limitem, per exemple, a enllaçar els nostres respectius blocs i comencem a oblidar-nos d’aquestes xarxes que, en realitat no són més que empreses privades que potser no representen tanta democratització de la informació com se les suposa?

Penso que seria motiu d’un debat intens i interessant.

Anuncis
Posted in: La vida i tal