L’èxit de la complicitat

Posted on 19 Abril, 2009

0


La complicitat de tot lequip és la garantia per a lèxit en la introducció de qualsevol canvi

La complicitat de tot l'equip és la garantia per a lèxit en la introducció de qualsevol canvi

Tothom treballa per diners, és clar. Però, per sobre de la contraprestació econòmica, qualsevol creador considera la seva més gran recompensa poder contemplar la seva obra amb satisfacció.

Com va dir Voltaire, la millor recompensa per una feina ben feta és haver-la fet.

Serà per això que a un consultor li fa tanta ràbia veure com, en algunes ocasions, després d’haver acompanyat una organització en el disseny d’un sistema determinat, el projecte es mor d’avorriment en un calaix i acaba no sent implantat.

Afortunadament no és quelcom que passi sovint, perquè naturalment quan una empresa realitza una inersió, no vol veure-la transformada en una despesa inútil.

Malgrat tot, hi ha un terrible enemic per a la tasca d’un consultor: la resistència al canvi.

En alguns casos, les empreses pretenen introduir els canvis proposats pel consultor sense comptar amb la complicitat necessària en el sí de la pròpia organització.

És evident que en ocasions aconseguir aquests recolzaments significa una despesa més elevada, ja que aconseguir que les persones dels diferents nivells, departaments o equips, s’impliquin en el projecte, requereix majors dosis de participació i més esforç pedagògic i comunicatiu, el que suposa mes temps, que es tradueix en més cèntims.

Aquest és, sovint, el motiu que client i consultor discrepin quant al temps a emprar en la implantació definitiva de cert projecte o, el que és el mateix, en el pressupost final.

En qualsevol cas, cada cop més empreses entenen que la complicitat de totes les persones involucrades és la major garantia d’èxit en qualsevol canvi organitzatiu, de forma que aquest major cost suportat multiplica la rendibilitat de la inversió realitzada.

Anuncis
Posted in: La vida i tal