Operació contra la cosmètica

Posted on 21 Abril, 2009

2


Sota una capa de maquillatge marca RSE, de vegades s'amaga una cara lletja (la imatge és del blog d'Ana H.)

Sota una capa de maquillatge marca RSE, de vegades s'amaga una cara lletja (la imatge és del blog d'Ana H.)

Avui toca denúncia social.

I és que, massa sovint, assistim al trist espectacle del maquillatge marca RSE. Vull dir que, darrere la capa de maquillatge que algunes empreses i organitzacions s’apliquen parlant de responsabilitat social, s’amaga una cara bruta i lletja que, de vegades, fa fins i tot por.

No, no seré jo ni aquí qui faci una enumeració pública d’empreses que només volen crear-se una identitat pública associada a la RSE, mitjançant productes de marqueting social, per exemple, o creant comitès “florero” que tot el que busquen és donar una bona imatge social portes enfora, potse perquè “està de moda”.

Institucions, molts cops de reconegut prestigi, que volen treure algun profit d’una falsa imatge socialment responsable, sense haver d’invertir temps i diners en dissenyar polítiques i aplicar mesures eficaces i, sobre tot, sense haver d’escoltar ni dins ni fora, fent en realitat un paper de desagradable despotisme.

Fins i tot jo, que no sóc un especial amant de les homologacions, les certificacions i les intervencions, arribo en casos com aquests a la conclusió que l’única forma d’assegurar que les suposades polítiques de responsabilitat social a les empreses són realment mesures aplicables i aplicades, és la certificació i l’auditoria per part d’organismes independents.

La tasca dels consultors en matèria de RSE és precisament aquesta: assegurar-nos que la responsabilitat social va més enllà de simples maquillatges; fins i tot més enllà de cirurgies estètiques.

Per això els consultors en RSE col·laborem amb les empreses que de debó volen assumir el compromís que el mercat, les persones i el planeta reclamen a crits, acompanyant-les en el disseny de les estratègies, realitzant processos de coaching per a difondre i implicar les persones de l’organitzacio en el projecte.

Anuncis
Posted in: La vida i tal