El dia de la Terra

Posted on 22 Abril, 2009

0


Segell commemoratiu del Dia de la TerraNo puc deixar passar el 22 d’abril sense recordar-vos que avui és el dia de la Terra.

Recordar-vos o potser informar-vos, perquè la veritat és que la celebració d’avi no és que estigui massa difosa. A Catalunya, potser perquè se la menja la diada de Sant Jordi, que celebrem demà, i de la que no parlaré gaire, no perquè no em sembli una data destacable, sinó perquè ja ens en parlen prou tots els mitjans de comunicació.

El dia de la Terra celebra, doncs, avui, el seu vint-i-novè aniversari i, discret de mena com és, passa força desapercebut per moltes persones.

A mi m’agradaria reivindicar-lo com un dia que ens serveixi d’excusa per recapacitar sobre l’ús que fem dels seus recursos, entre els que ens hem d’incloure els propis éssers humans.

A mesura que el món es fa més interdependent i fràgil, el futur presenta alhora grans riscos i grans promeses. Per continuar avançant hem de reconèixer que, enmig d’una magnífica diversitat de cultures i formes de vida, som una sola família humana i una sola comunitat de la Terra amb un destí comú. Hem d’unir-nos per crear una societat global sostenible basada en el respecte a la natura, els drets humans universals, la justícia econòmica i la cultura de la pau. Amb aquest objectiu, és imperatiu que nosaltres, els pobles de la Terra, declarem la nostra responsabilitat els uns vers els altres, vers la gran comunitat de vida i vers les generacions futures.

Cita de la Carta de la Terra, promulgada per la UNESCO el 14 de març de 2000.

Anuncis
Posted in: La vida i tal