Tic, tac, s’ha acabat el curs

Posted on 1 Agost, 2010

0


Qui vulgui començar les vacances, que aixequi la mà

Segurament, l'única pregunta que faria aixecar tantes mans seria "qui vol començar ja les vacances?"

Ha estat un curs apassionant.

L’arribada, el proper any acadèmic, dels ordinadors a les aules de secundària m’ha tingut ben distret.

Els alumnes, molt probablement, no s’han adonat encara de gairebé res, però els professors…

Uns estan engrescats, d’altres empipats, gairebé tots nerviosos.

Per a qui no ho conegui, es tracta del projecte Educat 1×1, que pretèn fer arribar les anomenades TICs i TACs a milers d’estudiants de l’ESO.

Què són, però, aquestes paraulotes? Me les he inventades? Tenen alguna cosa a veure amb els rellotges? Són unes sigles ideades per despistar aquells que no són del ram?

TIC i TAC són dos acrònims de conceptes que molt sovint es confonen. Mentres TIC significa “Tecnologies de la Informació i les Comunicacions”, el significat de TAC és “Tècniques d’Aprenentatge Col·laboratiu”.

TIC, doncs, es refereix a la utilització d’elements tecnològics -bàsicament informàtics- com a tals, és a dir, com a eines que faciliten el tràfic d’informació entre els usuaris.

TAC, en canvi, són mecanismes, procediments, pels quals aquestes eines s’utilitzen de forma activa en l’educació i l’aprenentatge.

Utilitzar un ordinador per tal de controlar l’assistència a classe és un exemple de TIC, mentre que la creació d’un blog amb la participació de l’alumnat de determinada matèria, entra dins de l’àmbit de les TAC.

Per tant, podem dir que, mentre que les TIC ja s’utilitzen fa força temps dintre del marc educatiu, com a eina de gestió, la notícia és que les TAC s’instaurin, de forma massiva, als instituts de secundària.

Personalment, freaky com sóc, haig de dir que em sento feliç d’haver-hi aportat el meu granet de sorra.

Anuncis
Posted in: La vida i tal