Fora de control

Posted on 4 Agost, 2010

0


Ian Curtis morí com visqué: de forma inesperadament dramàtica.

Va voler casar-se de pressa, tenir un fill de pressa, triomfar de pressa, viure de pressa, i morí aviat.

Ian Curtis va ser, durant la fulgurant i exitosa carrera musical de la banda anglesa Joy Division, el seu vocalista, el seu líder i la seva depressiva i grisenca ànima.

Nascut a Manchester l’any 56, als 19 anys ja estava casat; als vint-i-un, al 1977 fundà el grup; al 79 va néixer la seva única filla.

I el 18 de maig de 1980 es va penjar a la seva cuina i va acabar amb la seva vida.

Breu coprotagonista de l’onada musical dels últims 70, la seva vida i la seva obra recorden, més que a les de David Bowie o Steven Tayler, a les de Vincent Van Ghog o Toulouse Lautrec.

Ens deixà només un parell d’elapés -la resta de títols que apareixen a la seva discografia són recopilatoris, extractes,…- que val molt la pena recordar.

Al 2007, sota la direcció d’Anton Corbijn -director també dels millors videoclips de la banda Depeche Mode-, va filmar-se una fidel i estremidora película biogràfica sobre la vida d’Ian Curtis, Control, amb Sam Riley i Samantha Morton.

Us convido a escoltar 3 minuts i mig de bona música, veient el clip que la BBC va editar amb una de les seves peces més conegudes: Love will tear us apart.

Anuncis
Posted in: Sons de la vida